"Moet ik mijn steigerhouten wel meubels behandelen ?"

 

Er worden veel vragen over steigerhouten planken en steigerhouten meubels  gesteld. De meest gestelde vragen zijn:

  • "Ik heb steigerhouten planken gekocht en buiten gelegd. Kan dit kwaad?"
  • "Mijn tuinmeubels worden nat door de regen. Is dit schadelijk op korte termijn?"

Het is erg belangrijk dat steigerhouten meubels goed behandeld worden en dan bij voorkeur als het hout mooi droog is en redelijk uitgewerkt. De planken zijn van vurenhout dit is vrij zacht en kan hierdoor snel verkleuren door weersinvloeden. Als je steigerhout niet goed behandelt kan het hout verkleuren (vergrijzen), sommige mensen vinden dit erg mooi maar komt de levensduur van het hout niet ten goede.

 

Het kan dus een optie zijn het hout juist niet de behandelen (of pas later). Wanneer je het hout zo lang mogelijk mee wil laten gaan kan je het steigerhout het beste laten behandelen met een beits, lak of nano coating. De keuze is eindeloos!

 

"Hoe kan ik het beste mijn steigerhouten meubels behandelen ?"

 Wij leveren al onze steigerhouten meubels van vertrouwde kwaliteit. Om deze kwaliteit te behouden is het ook belangrijk goed op te letten bij de behandeling. Er zijn verschillende producten om dit mee te doen, maar ze werken niet allemaal even goed.

 

Nano coating : Bij deze methode wordt een soort waterafstotende "nano" coating over het steigerhout gespoten of gerold. Het steigerhout veranderd niet van kleur en blijft zijn mooie bekende uiterlijk houden. Wij raden wel aan om minimaal elk jaar deze behandeling te doen. Het voordeel van deze methode is dat het niet fout kan én zelf gedaan kan worden, flesjes met nano coating kun u ook bij ons bestellen.  

Neem direct contact met ons op; contact@vertrouwdsteigerhout.nl  

De verschillende standaard behandelingen. Uiteraard is iedere kleur op bestelling leverbaar!