Kwaliteit en garantie op steigerhoutenmeubels.

Op onze tuinmeubelen geldt een garantie van 1 jaar.

Op de rest van de collectie van Vertrouwdsteigerhout geldt ook een garantie van 1 jaar. Steigerhout is een natuurproduct. Het heeft een "geleefd karakter" en daardoor lekker uniek.

 

Hout is een ademend materiaal dat vocht uitwisselt met de omgeving. Deze eigenschap heeft zowel een heel positieve als een negatieve zijde: hout draagt van nature bij aan een prettiger binnenmilieu, maar onder invloed van vochtwisselingen kan het ook krimpen en zwellen. Met name in de winter kan het een probleem vormen, de combinatie van droge lucht en hoge temperatuur. Een meubel bij een radiator of ruimte op temperatuur wordt ook standaard afgeraden. Het is belangrijk dat de luchtvochtigheid in de ruimte waar houten meubelen staan ook in balans is. Doordat de meeste huizen standaard voorzien zijn van een CV hebben houten meubelen en met name steigerhouten meubelen (vurenhout) daar extra veel last van. Het is voor ons als Meubel fabrikant niet te voorkomen dat een deur van een kast of een tafelblad gaat werken als deze in een (te) warme of droge ruimte staat. Zeker niet als het gaat om een relatief zachte houtsoort als steigerhout. Bij bovenstaande constatering zullen we proberen een oplossing te vinden, maar is het beroepen op garantie of retour niet mogelijk.

 

Alle meubelen worden standaard (en niet tegen een extra betaling) splintervrij geschuurd. Mocht je onverhoopt binnen deze periode aanspraak moeten maken op de garantievoorwaarden e-mail ons dan op contact@vertrouwdsteigerhout.nl . Stuur ook foto’s mee voor een snellere beoordeling.

 

Indien het garantiewerk betreft zal het product worden terug gehaald op afspraak door onze transporteur. Na controle gaan we over op vervanging of reparatie.

De kosten voor het retour zenden op afhalen van de meubel valt in het eerste jaar na aankoop volledig onder de garantie. Schade als gevolg van onredelijk gebruik of gebruik voor commerciële doeleinden vallen niet onder de garantie.

Mocht u klachten hebben die buiten de garantietermijn vallen, schroom dan niet en neem contact met ons op zodat wij kunnen bekijken wat wij voor je kunnen betekenen.

 

U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste maten!

 We maken dagelijks meubelen speciaal voor onze klanten op maat. Van tafels, bedden, kasten tot aan loungebanken. Als uw aan ons een maat doorgeeft, een tekening of beschrijving dan weten we op afstand niet wat uw bedoeling is met de meubelen en in wat voor ruimte het geplaatst wordt. Daarnaast ook niet hoe breed uw doorgangen( deuren, trapopgang, tuin) of aangekochte stoelen onder de bestelde tafel passen. U bent zelf net zo verantwoordelijk voor de bestelling als wij voor het geleverde product. We vragen u dan ook de bestelling zo compleet mogelijk aan te leveren.